Tot over the Rainbow

Musical is nog nooit zo populair geweest als vandaag in de Lage landen.

 

En ze zitten in ons collectief geheugen, die onvergetelijke songs: Memory, Somewhere over the Rainbow, Don't cry for me, Argentina of Do You Hear the People Sing...

 

Maar wist je ook dat 'De Musical' als geen ander genre zo onderhevig is geweest aan invloeden van buitenaf.

 

Hoe is Oklahoma ontstaan? Waarom boomde West Side Story terwijl Chess flopte? Welke oorlog en gruwelen stond aan de basis van de cynische anti-oorlogsmusical Oh, what a lovely war en hoe controversieel was Hair in een periode dat seks, drugs en rock&roll tot de hippe jongerencultuur behoorde? Hoe was het mogelijk dat politieke figuren sterren op de scène werden en kindervertellinkjes aan de basis lagen van een onwaarschijnlijke kaskraker?

 

In drie sessies van telkens ongeveer twee uur neem ik de luisteraars mee doorheen de geschiedenis van de musical. Gelardeerd met de highlights uit de beste musicals: prachtige songs, mooie beelden of memorabele scenes en een pak vergeten weetjes.

 

Tijdens elke sessie is er de mogelijkheid om mee te zingen met enkele toppers uit de musicalgeschiedenis. Kort moment van aanleren, en daarna met zijn allen heerlijke karaokebar !